Huguette leidt de vogels af, voor ze Pino verse vis geeft.
Volledig scherm
Huguette leidt de vogels af, voor ze Pino verse vis geeft. © Wannes Nimmegeers

Huguette (82) brengt elke dag vis naar dé ooievaar van Gent: “Zodra hij me ziet, duikt hij van zijn paal”

GentAl bijna twintig jaar landt een ooievaar op precies dezelfde plek in Gent — een lantaarnpaal in Nieuw Gent — om de koude wintermaanden te overbruggen. Verschillende bewoners hebben af en toe eten bij voor hun mascotte, maar zoals Huguette is er maar een. De 82-jarige brengt elke dag visfilet naar haar geliefde Pino.

  1. Turkse ondernemersfamilie uit Gent zamelt geld in na verwoestende aardbevingen in thuisland: “Hand in hand moeten we elkaar helpen”
    Gent

    Turkse onderne­mers­fa­mi­lie uit Gent zamelt geld in na verwoesten­de aardbevin­gen in thuisland: “Hand in hand moeten we elkaar helpen”

    Meer dan 20.000 gewonden en 5.100 doden. Dat is de slachtofferbalans na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook in Gent, waar heel wat Turken wonen, is het verdriet groot. Maar stil zitten doen ze niet. Enkele uren na het vreselijke nieuws stonden er al vrachtwagens vol hulpgoederen klaar. De Turkse ondernemersfamilie Kahya zamelt intussen ook geld in. “Dat deden we twee jaar geleden ook, toen er in Izmir een aardbeving plaatsvond. We haalden toen 25.000 euro op. Dat bedrag moeten we overstijgen.”