Mattias De Vuyst (links in beeld) is uit de Gentse Open VLD-fractie gezet.
Volledig scherm
Mattias De Vuyst (links in beeld) is uit de Gentse Open VLD-fractie gezet. © RV/Wannes Nimmegeers

Hoofddoekendebat breekt gemeenteraadslid Mattias De Vuyst zuur op: Gentse liberaal uit fractie gezet

GentNa een pijnlijke episode op de gemeenteraad maandagavond maakt raadslid Mattias De Vuyst niet langer deel uit van de Gentse Open Vld-fractie. Dat heeft de partij unaniem beslist. De Vuyst weigerde tijdens een stemming in te gaan tegen Vlaams Belang en schakelde dan maar zijn computer uit. Fractieleider Stephanie D’Hose spreekt van “een onherstelbare vertrouwensbreuk”.

 1. BINNENKIJKER. Dit kot is bij de duurste van Gent: “Een inloopdouche van 2 meter, da’s een dikke plus”
  PREMIUM
  GENT

  BINNENKIJ­KER. Dit kot is bij de duurste van Gent: “Een inloopdou­che van 2 meter, da’s een dikke plus”

  Zowat 10.000 koten zijn er te weinig in Gent. 80.000 studenten, van wie de helft op kot wil, vechten voor elke vierkante meter vrijgekomen vastgoed. Tot 500 euro voor een kamer is schering en inslag, maar sommigen betalen bewust nog meer. Wij kijken binnen in een van de ‘luxekoten’ in Gent. Is die prijs te verantwoorden? “Ik zit hier al 6 jaar. Dan is het goed, hé.”
 2. INTERVIEW. Elke Decruynaere (40) neemt afscheid van de politiek: “De emmer is langzaam vol gelopen, maar ik heb intussen toch wat bereikt”"
  PREMIUM
  GENT

  INTERVIEW. Elke Decruynae­re (40) neemt afscheid van de politiek: “De emmer is langzaam vol gelopen, maar ik heb intussen toch wat bereikt”"

  Na tien jaar waken over het Gents onderwijsbeleid dwingen persoonlijke omstandigheden schepen Elke Decruynaere (Groen) tot een ruk aan de noodrem. Einde politieke loopbaan, maar een versnelling hoger in de zorg voor haar gezin, net ook de drive achter haar engagement. “Te weinig stoeltjes in het bijzonder onderwijs, daar lig ik hard wakker van. Logisch.”