Archiefbeeld uit 2022.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2022. © AFP

Hoofd van Europol Catherine De Bolle gelauwerd door UGent

GENT/NINOVECatherine De Bolle, de huidige directeur van Europol, wordt op 26 maart gehuldigd door haar alma mater, de UGent. De Ninoofse studeerde er af in 1993, ruim 30 jaar later schopte ze het tot aan het hoofd van de Europese politiedienst.

 1. Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsite in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst
  PREMIUM

  Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsi­te in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst

  Nog voor de zomer maakt de Arsenaalsite kennis met haar eerste bewoners. Drie dak- en thuislozen krijgen een tijdelijke woning op de voormalige spoorwegwerkplaats in Gentbrugge. “Een bijzonder experiment”, zegt coördinator Gilles Guillaume. De provincie Oost-Vlaanderen draagt een goede 300.000 euro subsidie bij. “Leegstaande terreinen worden al vaak tijdelijk gebruikt, maar dan door meer bemiddelden.”
  Gent
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.