Lizzy bezweek na een vergiftiging met rattengif.
Volledig scherm
Lizzy bezweek na een vergiftiging met rattengif. © RV

Hond Lizzy overleeft vergiftiging niet: “Ze was al wat ik nog van mijn overleden ouders had...”

Lizzy, de negen jaar oude hond van Rita Van Heirseele uit de Steenhuisdreef in Drongen is gestorven door rattengif. “De hond was van mijn ouders tot aan hun overlijden. Ze was het laatste dat ik nog van hen over had.”

11 reacties

 • ilse note

  2 jaar geleden
  Gedver! Wat een reacties! Een hond blaft nu eenmaal, en zeker een waakhond. Dat heeft niets te maken met scholing, dat is instinct, en als die hond goed waakt, maar voor de rest zich gedraagt zou ik daar ook niets aan veranderen. Wie dat niet verdragen kan hoort thuis op een heuvel ver van de bewoonde wereld! Tegenwoordig verdragen mensen niets meer. Ik woon op een steenweg, toch is er veel geblaf rond ons, had zelf een pup die veel blafte omdat die nog moest leren. Niets verantwoord het doden!
 • sandra cauberghs

  2 jaar geleden
   "Ze liep naar het hek en blafte wel eens als iemand voorbijkwam. Er zijn altijd mensen die het daar moeilijk mee hadden.” wil dat zeggen dat ze continu blaft? Dat dit veel geblaf inhoudt?? En de mensen die daar al problemen mee hebben, hadden ook op een volwassen manier kunnen reageren: de eigenaar aanspreken erover ipv zoiets misdadig te doen!
 • Philippe Van Thuyne

  2 jaar geleden
  Enkel een vermoeden van rattenvergif. Geen bewijzen.
 • Nicolas Beckx

  2 jaar geleden
  Iemand die gif rondstrooit moet gestraft worden. Rust zacht Lizzy.
 • carmen Van de casteele

  2 jaar geleden
  Wie doet nu zoiets? Besef toch eens dat voor sommige mensen honden heel belangrijk zijn, minstens even belangrijk als mensen, dus bij een verlies van hun hond is dit heel heftig. Zeker dit hondje was dan nog een hondje uit het asiel, ook het laatste wat overbleef van haar ouders maakt het nog emotioneler. Je mag er niet aan denken, dat je hondje op deze manier heen gaat door opzettelijk te vergiftigen of door roekeloos om te gaan met vergif.