Sphinx Cinema.
Volledig scherm
Sphinx Cinema. © Wannes Nimmegeers

Holebifilmfestival in Sphinx Cinema: queer films, maar ook workshops en filmquiz en andere activiteiten

GentDe tiende editie van het holebifilmfestival PinX festival is afgetrapt. Tot en met dinsdag kan je in Sphinx Cinema terechtvoor een verrassend aanbod queer films, maar ook voor leuke activiteiten zoals een zondags ontbijt.

 1. Cokedealer ‘Tic Tac’ verkocht vanuit café in Rabot aan honderden klanten: “Hij had geheime zak in trainingsbroek genaaid”
  PREMIUM

  Cokedealer ‘Tic Tac’ verkocht vanuit café in Rabot aan honderden klanten: “Hij had geheime zak in trainings­broek genaaid”

  Twee jaar lang kon cokedealer ‘Tic Tac’ onder de radar blijven, tot hij op 4 januari van dit jaar gevat werd door de politie. Dat gebeurde aan zijn uitvalsbasis, een café in de Wondelgemstraat. Bij zijn arrestatie werd 5,4 gram aangetroffen, verstopt in een geheime extra zak in zijn broekzak die hij speciaal voor de drugs liet naaien. Staalharde bewijzen dus, maar ‘Tic Tac’ schreeuwt zijn onschuld uit. “Jullie hebben iemand anders voor.”
  Gent
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.