Voorlezen aan de kleuters - HOGENT-studente Vicky
Volledig scherm
Voorlezen aan de kleuters - HOGENT-studente Vicky © Sofie Van Waeyenberghe

HOGENT maakt verteldozen van de grootsten voor de kleinsten: "Vijf minuten lezen scheelt tot 250.000 woorden per jaar”

GENTEen prachtig boek, een knus moment en een paar spulletjes om te intrigeren, meer heb je volgens de studenten kleuter- en lager onderwijs van de HOGENT niet nodig om je leerlingen aan het lezen te krijgen. Zij creëerden als examenwerk een vertelkist waarmee ze vooral het leesplezier willen aanzwengelen. Vier Gentse GO!-scholen dienden als proefkonijn. 

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”