Overpoort Bowling weer open voor publiek.
Volledig scherm
Overpoort Bowling weer open voor publiek. © Wannes Nimmegeers

“Hoe vier je het einde van de examens beter dan met een potje bowlen?”: indoorvertier komt net op tijd

GentDe cinema’s zijn al een paar weken weer open, maar vrijdag kwam er ook weer leven in de bowlingzalen, binnenspeeltuinen, subtropische zwembaden, dierenparken en casino’s. We gingen langs in een bowling en binnenspeeltuin in Gent. “De reservaties liepen meteen binnen.”

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsite in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst
  PREMIUM

  Na zomerbar, binnenkort ook bewoning op Arsenaalsi­te in Gentbrugge: daklozen krijgen er tijdelijke woonst

  Nog voor de zomer maakt de Arsenaalsite kennis met haar eerste bewoners. Drie dak- en thuislozen krijgen een tijdelijke woning op de voormalige spoorwegwerkplaats in Gentbrugge. “Een bijzonder experiment”, zegt coördinator Gilles Guillaume. De provincie Oost-Vlaanderen draagt een goede 300.000 euro subsidie bij. “Leegstaande terreinen worden al vaak tijdelijk gebruikt, maar dan door meer bemiddelden.”
  Gent
 3. Ze leerde generaties meisjes breien, maar nu sluit Magdalena (80) na 38 jaar haar breiboetiek: “Ik moet van mijn man en dokter”

  Ze leerde generaties meisjes breien, maar nu sluit Magdalena (80) na 38 jaar haar breiboe­tiek: “Ik moet van mijn man en dokter”

  Als het aan Magdalena Alzado zelf lag, hield ze haar breiboetiek nog open tot haar honderdste, maar zowel haar man als haar dokter vinden het hoog tijd om de winkel te sluiten. Ze is tenslotte al tachtig jaar. Momenteel houdt ze een grote uitverkoop zodat ze over enkele maanden de deuren definitief kan sluiten. “Televisie kijken met lege handen, dat gaat al lang niet meer.”
  Gent