Hilde Allaert verlaat na tien jaar de Capitole en trekt als directeur naar Sint-Bavo. "De school leiden is een mooie uitdaging."
Volledig scherm
Hilde Allaert verlaat na tien jaar de Capitole en trekt als directeur naar Sint-Bavo. "De school leiden is een mooie uitdaging." © Faye Pynaert

Hilde Allaert aan het roer bij Sint-Bavo

GENTCompleet onverwacht wisselt een van de bekendste Gentse scholen van directie. Hilde Allaert, tot 2013 nog directeur van theater Capitole aan de Zuid, wordt in januari de nieuwe directrice van Sint-Bavo. "We moeten groeien als school", stelt ze zich als doel.

  1. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
    PREMIUM
    Gent

    Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

    Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”