Feesten tot aan het gaatje. De Vlasmarkt, maandagochtend rond half 10
Volledig scherm
Feesten tot aan het gaatje. De Vlasmarkt, maandagochtend rond half 10 © Wannes Nimmegeers

“Het waren geweldige Feesten, de Gentenaars hadden hier duidelijk nood aan”: drukste Feesten in 15 jaar, met minder incidenten en veel minder afval

GentAlleen maar superlatieven voor de voorbije Feesten. De organisatoren deden het geweldig, de hulpdiensten waren paraat, er was minder afval, er waren minder vechtpartijen, en liefst 1.570.000 bezoekers kwamen genieten van de festiviteiten in de stad. “Na meer dan 1.000 dagen zonder Gentse Feesten was daar duidelijk nood aan”, aldus een gelukkig maar ook vermoeide Feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt (Groen).

  1. Blaarmeersen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatiedomein en voor alternatieve maatregelen: “IJzeren constructie is onzinnig”
    PREMIUM
    Gent

    Blaarmeer­sen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatie­do­mein en voor alternatie­ve maatrege­len: “IJzeren construc­tie is onzinnig”

    “Nu een dure ijzeren constructie plaatsen op de Blaarmeersen, zonder draagvlak of aantoonbaar bewijs dat zo’n investering ook iets oplevert, is onzinnig.” Dat is de ijskoude conclusie van het rapport van de actiegroep Blaarmeersen Hekkenvrij. Bovendien voeren ze aan dat de bevraging die de stad uitvoerde, niet eerlijk is. “Enkel mensen binnen de hekken werden bevraagd, wie er niet durfde of wilde komen kreeg dus geen stem.”