Frituur Jozef, het chaletje op de Vrijdagmarkt, werd deze ochtend getakeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Frituur Jozef, het chaletje op de Vrijdagmarkt, werd deze ochtend getakeld. © Jill Dhondt

Het verlies van een icoon: frietbarakken op Vrijdagmarkt en Fratersplein weggesleept. “Achterstallige betalingen opgelopen tot 100.000 euro”

GentFrituur Jozef op de Vrijdagmarkt en en Frituur De Frater op het Fratersplein zijn niet meer. De frietbarakken werden woensdagochtend weggesleept. De eigenaar van beide frituren kon het hoge standgeld niet meer betalen, en dus eiste de Stad dat de losstaande frituren werden weggehaald.

 1. Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillissement: schuldenput zou ruim 500.000 euro bedragen
  Gent

  Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillisse­ment: schulden­put zou ruim 500.000 euro bedragen

  Gent Jazz flirtte al langer met bankroet, maar nu is de doodsteek effectief gegeven. De vzw achter Gent Jazz heeft het faillissement aangevraagd, en dat is ook uitgesproken door de ondernemingsrechtbank. Dat bevestigt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld), die alvast zal ijveren voor een evenwaardig jazzfestival. Hopelijk wordt dat er dan een met een transparante boekhouding.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.