betoncentrale 'Interbeton' is vandaag gestart met de sloop
Volledig scherm
betoncentrale 'Interbeton' is vandaag gestart met de sloop © Wannes Nimmegeers

Het is zover: oude betoncentrale gaat tegen de vlakte

GentHet was al aangekondigd in december, maar vandaag is het echt zover: de oude betoncentrale aan de Nieuwe Dokken gaat tegen de vlakte, ondanks stil protest van vele Gentenaars. Over 14 dagen blijft er niks meer over van het iconische gebouw.

 1. Ief Nollet (TC Deinze) ziet dat trainerscursussen padel groot succes zijn: “Sport zit nog lang niet aan zijn plafond”
  PADEL

  Ief Nollet (TC Deinze) ziet dat trainers­cur­sus­sen padel groot succes zijn: “Sport zit nog lang niet aan zijn plafond”

  Padel is de snelst groeiende sport in ons land. Hoe lang kan dit broertje van het tennis zijn groeispurt voortzetten? We vroegen het aan Ief Nollet, voorzitter van TC Deinze, maar vooral een sportieve duizendpoot. Regionale topper in het tenniscircuit, nationale subtopper in padel en ook docent in de trainerscursus van deze sport. Hij vindt dat de opleiding van de trainers de sport nog extra brandstof geeft.
 2. ‘Geen vreemdelingen’: Gents ambulancebedrijf met discriminerend aanwervingsbeleid veroordeeld tot boete van 4.000 euro
  Gent

  ‘Geen vreemdelin­gen’: Gents ambulance­be­drijf met discrimine­rend aanwer­vings­be­leid veroor­deeld tot boete van 4.000 euro

  Een ambulancebedrijf uit Gent dat een sollicitant met Oost-Europese roots afwees en het aanwervingsbeleid omschreef als “geen vreemdelingen, geen mensen zonder ervaring en geen vrouwen met jonge kinderen”, is veroordeeld tot een geldboete van 4.000 euro. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist, meldt Unia. “De uitspraak van de rechtbank is een niet mis te verstaan signaal”, zegt directeur Els Keytsman.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg