Wie niet in orde is en toch de LEZ binnenrijdt, krijgt nu een boete.
Volledig scherm
Wie niet in orde is en toch de LEZ binnenrijdt, krijgt nu een boete. © Wannes Nimmegeers

Het is menens met LEZ in Gent: duizenden toeristen lopen massaal tegen de lamp

Tijdens de gedoogperiode van de lage-emissiezone (LEZ) werden dagelijks 584 automobilisten betrapt. Meer dan 95% van de Belgische chauffeurs blijkt in orde te zijn. Bij buitenlanders is dat een ander paar mouwen. Zij moeten hun wagen registreren, zelfs voor een daguitstap. Veel toeristen lopen in die val: zowat 10.000 inbreuken waren er de afgelopen maand. Ze mogen voortaan een boete van 150 euro verwachten.

 1. Gentse zangeres vraagt om live-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwedstrijden kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse zangeres vraagt om li­ve-optredens uit te zenden op openbare omroep: “Als ze sportwed­strij­den kunnen uitzenden zonder publiek, waarom dan geen concerten?”

  Esther Lybeert (42), vroeger de zangeres van Hooverphonic en nu van Antler King, plaatste dinsdagavond een oproep op de Facebookpagina van de openbare omroep, met de vraag om artiesten te laten optreden op televisie. Ze ziet het als een steunmaatregel voor muzikanten en toneelspelers, en een manier voor cultuurliefhebbers om nieuwe concerten en theaterstukken te kunnen bekijken in plaats van heruitzendingen.
 2. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
  Gent

  Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

  De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.