De Gentse Feesten zitten erop. Er werd tot in de vroege uurtjes gefeest op de Vlasmarkt.
Volledig scherm
De Gentse Feesten zitten erop. Er werd tot in de vroege uurtjes gefeest op de Vlasmarkt. © Wannes Nimmegeers

HERBELEEF. Dit waren de Gentse Feesten: ruim 1,5 miljoen bezoekers in totaal en Raymond van het Groenewoud die 7 (!) uur lang op de planken stond

GentDat de mensen de Gentse Feesten gemist hebben, is duidelijk. In totaal werden maar liefst 1.570.000 bezoekers geteld. De laatste Feestenavond werd maandagochtend afgesloten door Raymond van het Groenewoud, die urenlang het beste van zichzelf gaf op het Walter De Buckplein. Hij begon eraan om 1 uur ’s nachts en speelde zijn laatste noten omstreeks 8 uur ‘s ochtends. Herbeleef de hele Gentse Feesten hieronder nog een keer.

  1. De BurgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Burgers-burgerrestaurant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
    PREMIUM
    Gent

    De BurgeRmees­ter van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Bur­gers-burgerres­tau­rant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”

    Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’ restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een Zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.