gent, eetkramen, gentse feesten, eetkraam
Volledig scherm
gent, eetkramen, gentse feesten, eetkraam © Wannes Nimmegeers

Helft van de eetstanden op de Gentse Feesten verplicht veggie: “Polariserend? Ieder moet gewoon ‘zijn meug’ vinden”

GentEindelijk weer Gentse Feesten op komst, maar die zullen toch niet helemaal zijn wat ze vroeger waren. Behalve herbruikbare borden, worden nu ook meer veggie-kramen ingevoerd: minstens de helft van de 30 kramen die de stad wil aanbesteden. “Het is de bedoeling dat iedereen overal zijn ‘meug’ vindt”, zegt de nieuwe Feestenschepen Bram Van Braeckevelt (Groen).

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.