Joris Vandenbroucke (Vooruit) op een bankje in een opgeruimd Citadelpark. Hij gelooft dat het er altijd zo bij kan liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Vandenbroucke (Vooruit) op een bankje in een opgeruimd Citadelpark. Hij gelooft dat het er altijd zo bij kan liggen. © Wannes Nimmegeers

Heeft Gents gemeenteraadslid dé oplossing om parken proper te houden? “Iedereen wint erbij”

GentGemeenteraadslid Joris Vandenbroucke (Vooruit) wil vervuilers voortaan belonen in plaats van bestraffen. Dagelijks maken ploegen van de groendienst en Ivago de stadsparken schoon, maar toch blijft de rommel zich opstapelen. “Op een festival krijg je één consumptie gratis als je een bepaald aantal lege bekertjes inlevert. Waarom kan zoiets in Gent niet?”

  1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
    Salaris

    Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

    Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.