Joris Vandenbroucke (Vooruit) op een bankje in een opgeruimd Citadelpark. Hij gelooft dat het er altijd zo bij kan liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Vandenbroucke (Vooruit) op een bankje in een opgeruimd Citadelpark. Hij gelooft dat het er altijd zo bij kan liggen. © Wannes Nimmegeers

Heeft Gents gemeenteraadslid dé oplossing om parken proper te houden? “Iedereen wint erbij”

GentGemeenteraadslid Joris Vandenbroucke (Vooruit) wil vervuilers voortaan belonen in plaats van bestraffen. Dagelijks maken ploegen van de groendienst en Ivago de stadsparken schoon, maar toch blijft de rommel zich opstapelen. “Op een festival krijg je één consumptie gratis als je een bepaald aantal lege bekertjes inlevert. Waarom kan zoiets in Gent niet?”

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Gentenaar Saymour (34) schrijft verleden van zich af: “Vaak vertel ik over ‘mijn vriend met zijn psychose’, maar eigenlijk ben ik dat”
  PREMIUM
  Gent

  Gentenaar Saymour (34) schrijft verleden van zich af: “Vaak vertel ik over ‘mijn vriend met zijn psychose’, maar eigenlijk ben ik dat”

  Iedereen draagt zijn eigen verhaal met zich mee, maar dat van Gentenaar Saymour Lincoln (34) is toch wel erg bijzonder. Nog geen tien jaar geleden werd de sociaal werker poedelnaakt in de boeien geslagen door de politie tijdens een van zijn vele psychoses. “De beelden staan nog steeds overal op het internet. Maar ik herken me niet meer in die man.”