Het Gentbruggeplein werd ingekleed met zitbanken, een speelcontainer en betonblokken.
Volledig scherm
Het Gentbruggeplein werd ingekleed met zitbanken, een speelcontainer en betonblokken. © Erik De Troyer

Handelaars tonen weinig enthousiasme over ‘zomerpleinen’

De handelaars aan het kerkplein van Gentbrugge hebben hun twijfels bij de aanleg van het ‘zomerplein’ voor hun deur. Met een speelcontainer, wat banken en betonblokken werden er twaalf parkeerplaatsen ingepalmd voor een buurtplein. “De elf handelszaken moeten het nu stellen met vijf parkeerplaatsen, maar we vragen ons vooral af wie dit plein zal gebruiken”, klinkt het.

 1. Burgemeester Mathias De Clercq klaar voor de grote terras-heropening: “Dit zal bijzonder veel deugd doen na deze moeilijke periode”
  Gent

  Burgemees­ter Mathias De Clercq klaar voor de grote ter­ras-heropening: “Dit zal bijzonder veel deugd doen na deze moeilijke periode”

  Zaterdag 8 mei is het zover: eindelijk weer op café, al is het dan enkel op terras. Dat zou - na een dik half jaar zonder horeca - wel eens een wild feest kunnen worden, al spelen de weersvoorspellingen in het voordeel van de rust. Met regenweer in het vooruitzicht zal er sowieso minder volk naar het centrum afzakken, dan bij ‘terrasjesweer’. Toch is de stad voorbereid, en klaar, zegt de burgemeester.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”