“We leven in een vrije wereld - en vragen staat vrij - maar weet dat véél mensen helemaal geen punt maken van mijn hoofddoek”, zegt nieuwbakken schepen Hafsa El-Bazioui.
Volledig scherm
PREMIUM
“We leven in een vrije wereld - en vragen staat vrij - maar weet dat véél mensen helemaal geen punt maken van mijn hoofddoek”, zegt nieuwbakken schepen Hafsa El-Bazioui. © Wannes Nimmegeers

Hafsa El-Bazioui (34) is officieel eerste Vlaamse schepen met een hoofddoek: “Die harde politieke spelletjes hoeven niet voor mij”

Gent3.981 Gentenaars kleurden het bolletje achter de naam van Hafsa El-Bazioui (Groen). Méér stemmen dan toppers als Siegfried Bracke (N-VA) of Guy Verhofstadt (Open Vld). Een prestatie die de politica uit de Brugse Poort vandaag verzilvert met een schepenambt in Gent. En dat blijft niet onopgemerkt. “De karaktermoorden, het getag en het getrol. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.”

  1. Acteurskoppel Ashton Kutcher en Mila Kunis bezig aan hun eigen Ronde van Vlaanderen: “Heel oprechte mensen”

    Acteurskop­pel Ashton Kutcher en Mila Kunis bezig aan hun eigen Ronde van Vlaanderen: “Heel oprechte mensen”

    Vlaanderen kreeg deze week hoog bezoek. Acteurskoppel Ashton Kutcher (45) en Mila Kunis (39) bracht een bezoekje aan Gent, Brussel en Brugge, samen met hun twee kinderen. De Amerikanen stilden hun honger bij O’yo op het Sint-Baafsplein in Gent, bij pop-up Sablon in Brussel en bij De Vier Winden op de Grote Markt in Brugge. Het lijkt wel of het koppel bezig is aan hun eigen Ronde van Vlaanderen.
    Gent