De naakte reus langs de E17 wordt geveild, maar dat is eigenlijk een replica
Volledig scherm
De naakte reus langs de E17 wordt geveild, maar dat is eigenlijk een replica © Henk Deleu

“Haal die naakte reus terug naar Gent en zet hem op het Museumplein”: komt cycloop van Over the Edges terug naar onze stad?

GentDe ‘naakte reus’ langs de E17 in Waregem wordt geveild. Het ding staat al jaren bij heftruckbedrijf HM International, maar eigenaar Hervé Messiaen wil er nu van af. Startbod: 10.000 euro. Hét moment om de Cycloop terug naar Gent te halen, vindt Guy Reynebeau. “Hij is voor deze stad gemaakt, hier hoort hij thuis. Geef hem een plaats op het Museumplein.”

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Twintig jaar na ‘Over The Edges’: het tragische leven van de Cycloop... van bouwovertreding tot slachtoffer van brandstichting
  PREMIUM

  Twintig jaar na ‘Over The Edges’: het tragische leven van de Cycloop... van bouwover­tre­ding tot slachtof­fer van brandstich­ting

  De hamzuilen, de kreet van Tarzan, het spinnenweb van het Gravensteen,… Op 1 april is het exact 20 jaar geleden dat in Gent ‘Over The Edges’ plaatsvond. Een zot idee van wijlen Jan Hoet en het S.M.A.K. om moderne kunst op straat te brengen. De tentoonstelling trok een stormloop op gang die in schril contrast staat met de Gentse binnenstad in deze coronatijden. Wij blikken terug op de iconische tentoonstelling en zoeken uit wat er vandaag nog van overblijft. Vandaag: de Cycloop.