De tak belandde op de weg langs de Hofbouwlaan
Volledig scherm
De tak belandde op de weg langs de Hofbouwlaan © Dylan Vermeulen

Grote zijtak afgeknakt aan MSK, weg tijdelijk versperd

GentEen grote zijtak van een boom voor het MSK is donderdagochtend afgeknakt en op de weg beland. De groendienst is momenteel druk in de weer de boom te versnijden. Bij de val naar beneden is ook een verkeersbord en lantaarnpaal gesneuveld.

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”