Ook in Wondelgem werd zwerfvuil geruimd
Volledig scherm
Ook in Wondelgem werd zwerfvuil geruimd © RV

Grote ‘kuis’: bergen afval en een hoop peuken

Overal in Gent werd zondag de ‘Gentsche Gruute Kuis’ georganiseerd, een opruimactie door buurtbewoners, met hulp van Ivago. Het was een recordeditie, met 3.000 aangemelde vrijwilligers.

2 reacties

 • Ronald De Clercq

  3 jaar geleden
  Ge moet ne keer naar INDIË of naar AFRIKA gaan om zwerfvuil te zien. Ge komt niet toe met met enkele zakken per straat zelf niet met een camion.
 • Mohtas Kebal-Gerheem

  3 jaar geleden
  Men moet veel meer aan preventie doen via campagnes en borden in de straat en gas-boetes voor het gooien van afval/sigarettenpeuken op de grond. Afval op de grond gooien is het vergiftigen van uw omgeving. Helaas kan dit veel mensen niets schelen, tijd om er iets aan te doen.
 1. Sottegem, Sint-Denijs en Haasdonk klimmen naar eerste provinciale, Kallo duwt Evergem en Nederhasselt naar derde provinciale
  Provinciaal voetbal

  Sottegem, Sint-De­nijs en Haasdonk klimmen naar eerste provincia­le, Kallo duwt Evergem en Nederhas­selt naar derde provincia­le

  Op drie wedstrijden in vierde provinciale na zitten de eindronden in het provinciaal voetbal erop. Met SV Sottegem, KVV Sint-Denijs en HRS Haasdonk kennen we sinds zondagnamiddag drie nieuwe eersteprovincialers. Zowel in tweede als derde provinciale wordt op basis van de standen na negentig minuten een rangschikking met de verliezers van speeldag twee opgemaakt. Met in volgorde van belangrijkheid: punten, doelsaldo, doelpunten voor, doelpunten tegen. Als Drongen volgend weekend in de interprovinciale eindronde wint van VK Linden en naar het nationale amateurvoetbal klimt, is er zowel in tweede, derde als vierde provinciale een extra stijger.