Bloedinzamelactie in het Gentse UFO.
Volledig scherm
Bloedinzamelactie in het Gentse UFO. © Jill Dhondt

Grote bloedinzamelactie in UFO: “Komende dagen nog maar enkele plaatjes vrij”

GentIn het UFO is een grote bloedinzamelactie afgetrapt. Van maandag tot en met donderdag kunnen honderden studenten hier terecht om een paar liter bloed lichter te worden. De eerste dag was al geslaagd, en ook de komende dagen is het drummen voor een plekje. Actie geslaagd dus, en dat is bloednodig.

 1. "Zo proberen we de examens te redden": Secundair Kunstinstituut houdt bepaalde richtingen op school, de andere leerlingen blijven thuis
  PREMIUM
  GENT

  "Zo proberen we de examens te redden": Secundair Kunstinsti­tuut houdt bepaalde richtingen op school, de andere leerlingen blijven thuis

  Zeker 180 scholen in Vlaanderen zijn volledig overgeschakeld naar afstandsonderwijs, maar voor sommige richtingen is dat niet haalbaar. Op het Secundair Kunstintituut aan de Ottogracht gaan steeds dezelfde leerlingen voltijds naar school, de anderen blijven de hele tijd thuis. “Probeer maar eens een les hedendaagse dans via Zoom te geven, dat gaat niet hé.”
 2. Organisatie ‘Burgerplicht’ schenkt berg speelgoed aan kinderafdeling van AZ Jan Palfijn en AZ Maria Middelares
  Gent

  Organisa­tie ‘Burger­plicht’ schenkt berg speelgoed aan kinderafde­ling van AZ Jan Palfijn en AZ Maria Middelares

  Corona heeft ook mooie kanten. Vanuit de Turkse gemeenschap ontstond in de eerste lockdown de organisatie ‘Burgerplicht’. Zij brachten in eerste instantie eten naar de ziekenhuizen. Intussen is de organisatie sterk uitgebreid, en sponsoren ze onder meer voedselbedeling in de protestantse kerk. Vrijdag stond Burgerplicht voor twee ziekenhuizen, met een berg speelgoed voor Sinterklaas.