Archiefbeeld: stakingspiketten zullen we door corona morgen niet zien, maar de stakingsbereidheid is volgens de vakbonden groot.
Volledig scherm
Archiefbeeld: stakingspiketten zullen we door corona morgen niet zien, maar de stakingsbereidheid is volgens de vakbonden groot. © Wannes Nimmegeers

Grote bedrijven in Gentse haven leggen morgen werk neer: “Bij Volvo Trucks ligt de band volledig stil”

GentDe grote vakbonden van het land, het ABVV, ACV en ACLVB, plannen morgen een nationale actiedag en die zal ook in het Gentse havengebied opgevolgd worden. Bij Volvo Cars plannen de bonden infosessies, staalbedrijf ArcelorMittal draait op minimumbezetting en bij Volvo Trucks wordt helemaal niet gewerkt.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee