Het skatepark aan de Blaarmeersen.
Volledig scherm
Het skatepark aan de Blaarmeersen. © Wannes Nimmegeers

Grootste skatepark van Europa is nog geen jaar open en moet al hersteld worden: “Maar alles is nog onder garantie”

GentHet grootste skatepark van Europa, aan de Blaarmeersen in Gent, is pas sinds half juli 2020 open, maar is nu al aan herstelling toe. Een derde van het park is afgesloten. Dat komt niet alleen door het veelvuldige gebruik, maar ook door een fout bij de keuze van de materialen. De herstelling betekent daardoor geen extra kost voor de stad.

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”