Archiefbeeld: Elke vrijdag komt de actiegroep 'Tegengas' samen aan het Gentse stadhuis om te protesteren tegen de plannen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Elke vrijdag komt de actiegroep 'Tegengas' samen aan het Gentse stadhuis om te protesteren tegen de plannen. © Tegengas

Groene beweging schaart zich achter protest tegen gasturbines in Wondelgem: “Uitstoot is dubbel zo hoog als wat alle Gentenaars samen moeten besparen”

GentNa de wekelijkse protesten van de actiegroep Tegengas, stelt nu ook het Gents MilieuFront (GMF) zich vragen bij de komst van nieuwe gasturbines in Wondelgem. De vergunning is nog niet verleend en de milieuvereniging vraagt de stad om het dossier negatief te evalueren. “Het bestuur stimuleert Gentenaars om af te stappen van het gas. De bouw van deze centrale zou hier haaks op staan.”

 1. Ondanks stevig protest uit groene hoek geeft stadsbestuur groen licht voor uitbreiding gascentrale Luminus
  Gent

  Ondanks stevig protest uit groene hoek geeft stadsbe­stuur groen licht voor uitbrei­ding gascentra­le Luminus

  De uitbreiding van de gascentrale van Luminus langs de Buitenring in Wondelgem krijgt een positief advies van het stadsbestuur van Gent. Dat klinkt minstens vreemd, gezien de ambitie om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn, én gezien de invoering van de LEZ voor een betere luchtkwaliteit. “We nemen deze beslissing om 100% hernieuwbare energie mee mogelijk te maken", verklaart milieuschepen Tine Heyse (Groen).
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht