Een groenarbeider aan het werk met de bladblazer.
Volledig scherm
Een groenarbeider aan het werk met de bladblazer. © Wannes Nimmegeers

Groen vraagt om geen bladblazers meer te gebruiken in parken: “Onmogelijk”

Als het van de stad afhangt worden in de toekomst enkel nog veel stillere elektrische bladblazers gebruikt. Die veroorzaken minder lawaaihinder en zijn ook gezonder voor wie er mee werkt. Groen vroeg om geen bladblazers meer te gebruiken in parken en alle bladeren gewoon te laten liggen. Dat is volgens schepen Astrid De Bruycker (sp.a) echter onmogelijk.

6 reacties

 • Ivan Willems

  1 jaar geleden
  Laten we een organisatie oprichten waar al wie €1000 stort het terug kan krijgen langs belastingvermindering om al de groenen samen van hoog naar laag naar een oerwoud te verbannen. Zij gelukkig en wij gelukkig. Dan zijn we van die onnozelaars verlost. Moet zalig zijn.
 • filip bulcaen

  1 jaar geleden
  Bladeren kunnen perfect blijven liggen tussen de planten,is inderdaad meststof. Op verharding en gazons moeten ze geruimd worden....
 • LEO DANEELS

  1 jaar geleden
  Er zijn nog altijd doppers genoeg en bladeren opruimen kan iedere gezonde mens dus ... Maar ja, dan worden onze linkse rakkers weer wakker die gaan zaniken over stigmatisering en tutti quanto !
 • Jef Kroket

  1 jaar geleden
  Het verstikt het mooi gazonnetje in het park als er een dikke laag bladeren op ligt... weten die groenen dat nog niet??
 • Winter Bert

  1 jaar geleden
  Geen evenwaardige toestellen als deze met brandstofmotor? STIHL sterk werk met 3 batterijen. Als ge slim te werk gaat val je nooit stil. Maar een rotatiesysteem voor laden is voor gemeentewerkers te ingewikkeld zeker
 1. Deze rechercheurs van de Gentse politie spoorden in één jaar 142 criminelen op: “Velen zijn opgelucht als we hen arresteren”
  PREMIUM
  Gent

  Deze recher­cheurs van de Gentse politie spoorden in één jaar 142 criminelen op: “Velen zijn opgelucht als we hen arresteren”

  Team GO uit Gent, vier rechercheurs die gespecialiseerd zijn in het terugvinden van criminelen die hun straf proberen te ontlopen, realiseerde afgelopen jaar maar liefst 142 arrestaties van voortvluchtige personen. Wij kregen een blik achter de schermen bij het hechte team dat intussen al zeven jaar intens samenwerkt, inclusief enkele onwaarschijnlijke verhalen. “In één zaak belde de voortvluchtige ons zelf op om te zeggen dat we hem mochten inrekenen.”
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur