Copacobana staat bekend om zijn bijzondere decors. Ook dit jaar heeft het stadsfestival weer heel wat in petto.
Volledig scherm
Copacobana staat bekend om zijn bijzondere decors. Ook dit jaar heeft het stadsfestival weer heel wat in petto. © Cedric Matthys

Gratis stadsfestival Copacobana mag slechts helft toeschouwers toelaten: “Reserveren hoeft niet, maar vol is vol”

GentVrijdagavond schiet de twaalfde editie van Copacobana uit de startblokken. Een weekend lang strijkt het gratis stadsfestival neer in het Rozebroekenpark in Sint-Amandsberg. De capaciteit is beperkt, maar reserveren hoeft niet. “Kom op tijd en breng jouw covid save ticket mee”, raadt organisator Joachim Matthys aan. 

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Christine (47) zamelt na kankerdiagnose zelf borstprotheses in voor Ecuador: “Ik wil hen niet alleen de protheses, maar ook het zelfvertrouwen schenken”
  GENT/DENDERMONDE

  Christine (47) zamelt na kankerdia­gno­se zelf borstpro­the­ses in voor Ecuador: “Ik wil hen niet alleen de protheses, maar ook het zelfver­trou­wen schenken”

  Christine Van der heyden (47) kreeg in 2021 bijzonder slecht nieuws: in haar linkerborst waren kankercellen gevonden. Vandaag werkt ze hard aan haar herstel, maar zamelt ze ook borstprotheses in voor vrouwen die hetzelfde meemaken in Ecuador. “In Quito is één winkel waar ze protheses verkopen. Dan breng ik ze wel naar daar.”