Na hun maaltijd doen de leerlingen van basisschool De Vogelzang hun overschotten in een doorzichtige emmer voor de nulmeting.
Volledig scherm
Na hun maaltijd doen de leerlingen van basisschool De Vogelzang hun overschotten in een doorzichtige emmer voor de nulmeting. © Wannes Nimmegeers

GO!-scholengroep Gent pakt voedselverspilling in de refter aan: “Nulmeting van overschotten warme maaltijden”

In samenwerking met cateraar Agape en non-profit partner Rikolto hebben negen Gentse scholen van het gemeenschapsonderwijs een project op poten gezet om voedselverspilling aan te pakken. “We zullen onze leerlingen mee laten nadenken over oplossingen”, zegt Emma De Jaeger, directeur van basisschool De Vogelzang.

  1. KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon
    Gent

    KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon

    Na een stroom boze en zelfs verbolgen reacties van supporters, maar ook uit de supportersfederatie van KAA Gent en het supporterscollectief Armada Ganda, is KAA Gent geplooid onder de druk. De abonnees krijgen uiteindelijk toch hun geld terug voor de matchen die ze niet kunnen zien, in de vorm van een tegoedbon. De compensatieregeling die de club had uitgewerkt was bij heel veel fans in het verkeerde keelgat geschoten.