Advocaat Rieder vroeg met vertrouwen de vrijspraak voor Jeff Hoeyberghs
Volledig scherm
Advocaat Rieder vroeg met vertrouwen de vrijspraak voor Jeff Hoeyberghs © Wannes Nimmegeers

“Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie

GentPlastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij. Zijn advocaat Rieder vraagt met vertrouwen de vrijspraak.

  1. Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”
    PREMIUM
    Wetteren

    Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”

    Steeds meer jongeren kiezen bewust voor een leven op internaat. Meer zelfs: scholen kampen met plaatsgebrek voor hun internen en voeren wachtlijsten in. Maar waarom kiest een jongere voor een leven weg van de ouders en de vertrouwde thuis? We kwamen het in de middelbare school Mariagaard in Wetteren te weten van Zoé (15), Elize (15) en René (12), die nochtans vlakbij wonen. “Ik mis mijn vriendje, maar dat weegt niet op tegen ons leven hier", zegt Elize.