Huidig stadssecretaris Paul Teerlinck was 16 jaar lang elke dag 11 tot 12 uur in de weer. Nu gaat hij met pensioen
Volledig scherm
Huidig stadssecretaris Paul Teerlinck was 16 jaar lang elke dag 11 tot 12 uur in de weer. Nu gaat hij met pensioen © Foto Yves Masscho

Gezocht: op één na invloedrijkste M/V/X

GENTGent zoekt een nieuwe stadssecretaris. Paul Teerlinck (65) gaat met pensioen in april 2017 en dus moet de stad op zoek naar iemand die 8.000 personeelsleden kan leiden en ook nog eens zijn mannetje kan staan tussen de Gentse politici. Voor het eerst zal de functie niet meer voor het leven zijn.

 1. Gesloten horecazaken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbelasting: “Administratieve kronkel, maar uitstel is mogelijk”
  Gent

  Gesloten horecaza­ken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbe­las­ting: “Admini­stra­tie­ve kronkel, maar uitstel is mogelijk”

  Eind december viel bij de Gentse horecazaken alsnog een factuur voor terrasbelasting in de bus, met de mededeling 7/24. De terrasbelasting die (minstens) tot maart 2021 is kwijtgescholden. Het blijkt een administratieve kronkel te zijn. “Iedereen kreeg een mail met uitleg dat die factuur niet klopt", legt schepen Rudy Coddens uit. “Maar voor de eerste twee maanden van 2020 moet wel degelijk betaald worden.” Slechte timing dan? “Die factuur moest boekhoudkundig gezien in 2020 worden ingeboekt.”
 1. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"

 2. Vliegtuig verliest wiel tijdens landing
  Play

  Vliegtuig verliest wiel tijdens landing