Een warme Kerst voor iedereen, daar zet vzw Enchanté op in
Volledig scherm
Een warme Kerst voor iedereen, daar zet vzw Enchanté op in © ANP

Gezocht: cadeautjes, kerstwensen en desserts.
Enchanté wil minstens 500 kerstpakketten schenken aan mensen die er nood aan hebben

GentVzw Enchanté, die zich inzet voor mensen die het moeilijk hebben en bekend zijn van onder meer de ‘uitgestelde koffie’,  strijdt voor een warme kerst. De Langste Kersttafel die ze al twee jaar organiseerden kan dit jaar om logische redenen niet doorgaan. “In de plaats willen we aan mensen die er nood aan hebben een kerstpakket bezorgen, met kerstwensen, een cadeautje, een warme maaltijd en een dessert”, zegt Marie Hasepslagh.

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Ook Nathan D’Hulst kan Noah Merre niet stoppen op Gantoise
  tennis

  Ook Nathan D’Hulst kan Noah Merre niet stoppen op Gantoise

  Met maar liefst 415 inschrijvingen voor het toernooi van Gantoise was Frank De Moerloose natuurlijk een tevreden wedstrijdleider. Het viersterrentoernooi mocht ook op een sterke bezetting rekenen en het werd een finale tussen twee spelers van Gantoise. Nathan D’Hulst kon in die finale tegen Noah Merre in de eerste set nog enigszins gelijke tred houden (7-5), maar in de tweede set zette Merre zijn bloedvorm in de verf (6-1).