Het gezin ontsnapte op het nippertje aan een drama.
Volledig scherm
Het gezin ontsnapte op het nippertje aan een drama. © Jeroen Desmecht

Gezin van 6 ontsnapt nipt aan CO-dood: “Ouders waren al 24 uur in diepe slaap”

Een familie van zes uit Wondelgem is maandagavond ontsnapt aan een gezinsdrama. De boiler - die in een afgesloten kamer stond - zorgde al een hele tijd voor een verhoogde CO-uitstoot. “Mijn ouders waren al 24 uur aan het slapen. In de kamer waar de boiler staat, werd die bewuste avond een CO-concentratie van 1.500 ppm gemeten”, zegt de oudste zoon Erdal (23). “Genoeg om binnen het uur te overlijden”, klinkt het bij de afdeling toxicologie van het UZ Gent.

18 reacties

 • Anonymous

  2 jaar geleden
  @emiel hayen : De moderne rook en co2 melders geven elk minuut een alarmsignaal af als de batterij plat is. Een zeer irritant geluid. Als je de batterij er uit haalt en niet vervangt kun je je melder evengoed in de vuilbak gooien. Sommige ook als de levensduurte beëindigt is. Dat hoeven zelfs niet de duurste te zijn.
 • emiel hayen

  2 jaar geleden
  Je kan rook en COmelders verplichten maar dan merk je dat ze de platte batterij niet vervangen, de meeste rookmelders moeten trouwens elke 5 jaar vervangen worden.
 • Tim Mylemans

  2 jaar geleden
  Wij zitten met zo'n boiler in ons slaapkamer (vorige eigenaar zen kinderen sliep in deze kamer, vonden we dan toch weer te risicovol), deftige machine, maar toch een CO melder gekocht voor veiligheid en gemoedsrust. Het is maar een kleine kost en kan dus echt wel levens redden.
 • pieter de ryck

  2 jaar geleden
  Als installateur moeten wij verplicht opleidingen volgen, attesten en herkenningen behalen mogen we onze job uitvoeren maar de betere handige harry’s kunnen vrij in doe het zelf shops of groothandels particulier (water)verwarmingsketels en koppelingen voor water en gas kopen om alles zelf te installeren met alle gevolgen van dien! Zou verboden moeten worden en enkel de erkende vakman zou deze materialen moeten kunnen aankopen
 • Annie Broeckx

  2 jaar geleden
  Gelukkig is het goed afgelopen.Het valt wel op dat die installatie niet door een vakman gebeurd is.
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af