Syed Wahidi in het testcentrum waar hij zeven op zeven staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Syed Wahidi in het testcentrum waar hij zeven op zeven staat. © Jill Dhondt

Gevlucht voor de taliban, nu elke dag aan de slag in Gents testcentrum: “Gemiddeld neem ik zo’n driehonderd testen per dag af”

GentBen je onlangs naar het testcentrum gegaan aan het Sint-Lucas ziekenhuis? Dan is de kans groot dat Syed Matiullah Wahidi (49) de test heeft afgenomen. Zes jaar geleden vluchtte de man uit Afghanistan nadat hij een bomaanslag overleefde door de taliban. Vandaag staat hij zeven op zeven in het testcentrum.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.