Geval van tuberculose op Sint-Bavo

 1. Twintigers die met trein naar Sint-Martens-Latem reisden om wagens en fietsen te stelen veroordeeld tot twee jaar cel
  Sint-Martens-Latem

  Twintigers die met trein naar Sint-Mar­tens-La­tem reisden om wagens en fietsen te stelen veroor­deeld tot twee jaar cel

  In de rechtbank van Gent zijn twee twintigers, die op het moment van de feiten illegaal in Brussel verbleven zonder vaste verblijfplaats, veroordeeld tot twee jaar cel voor het stelen van verschillende fietsen en wagens in Sint-Martens-Latem. Volgens de rechter gingen ze professioneel en doelgericht te werk. Ze namen bewust de trein richting Gent om in Sint-Martens-Latem en omgeving diefstallen te plegen.
 2. Politie Gent controleert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredingen vast bij 15 transporten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”
  Gent

  Politie Gent contro­leert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredin­gen vast bij 15 transpor­ten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”

  Maandagvoormiddag hield politiezone Gent een controleactie met bijzondere aandacht voor uitzonderlijke transporten. “Rijden met zwaar vervoer houdt een grote verantwoordelijkheid in. Ongevallen waarbij een vrachtwagen betrokken is, hebben vaak grote gevolgen. Daarom worden inbreuken met en door zwaar vervoer zeer zwaar beboet”. Er werden in totaal 15 overtredingen vastgesteld.
 1. Koppel voert elke maandag actie aan stadhuis omdat ze niet mogen huwen: “Merab is hier niet omdat ze mijn geld wil, maar omdat ze mij graag ziet”
  PREMIUM
  Gent

  Koppel voert elke maandag actie aan stadhuis omdat ze niet mogen huwen: “Merab is hier niet omdat ze mijn geld wil, maar omdat ze mij graag ziet”

  Wekelijks voert Paul Dhuyvetter (58) actie aan het stadhuis, telkens op maandag van 10 tot 16 uur. Met zijn symbolische actie strijdt hij voor zijn huwelijk met Merab Kolala (24) uit Zambia. De Cel Schijnrelaties van de stad heeft dat, na onderzoek, verboden. Ook het parket houdt zich nu met de zaak bezig. Tot wanneer ze mogen huwen, wil Paul actie blijven voeren. De Cel Schijnrelaties van de stad onderzoekt jaarlijks meer dan 350 dossiers.