Het Maria Hendrikaplein is vooral bekend door de vele gestalde fietsen, maar uit de cijfers blijkt dat het rond het plein erg gevaarlijk is.
Volledig scherm
Het Maria Hendrikaplein is vooral bekend door de vele gestalde fietsen, maar uit de cijfers blijkt dat het rond het plein erg gevaarlijk is. © Wannes Nimmegeers

Gevaarlijkste lokale kruispunt ligt aan Gent-Sint-Pieters: in totaal negentig punten op zwarte lijst

GentHet Maria Hendrikaplein voor het station Gent-Sint-Pieters is hét gevaarlijkste kruispunt van alle lokale wegen in Gent. Dat blijkt uit een lijst die gemeenteraadslid Veli Yüksel (Open VLD) opvroeg bij bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen). Toch is een oplossing niet voor morgen. 

  1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
    Streamz

    Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

    Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.