Politieagent met pensioen, Patrick Bral, klaagde de situatie aan bij het schepencollege. Terecht zo blijkt achteraf.
Volledig scherm
Politieagent met pensioen, Patrick Bral, klaagde de situatie aan bij het schepencollege. Terecht zo blijkt achteraf. © PJDG

Gevaarlijke verkeerssituatie aan de in- en uitrit van WZC De Liberteyt wordt binnenkort aangepakt

Gent/WondelgemVeel Gentenaars vloeken als er een parkeerplaats in hun straat verdwijnt, maar de bezoekers, de bewoners en de directie van WZC De Liberteyt zouden er net graag eentje zien verdwijnen. De verkeerssituatie zou er momenteel onveilig zijn bij het verlaten van de parking. Bevoegd schepen Filip Watteeuw erkent het probleem en belooft beterschap. 

 1. “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectaculaire omwenteling in assisenproces rond ‘kotmoord’
  PREMIUM

  “De mens werd moordenaar, maar de moordenaar werd weer mens.” Advocaten over de spectacu­lai­re omwente­ling in assisenpro­ces rond ‘kotmoord’

  Vrouwe Justitia bewandelt soms onvoorspelbare en kronkelige paden. Dat ondervonden ook de Gentse advocaten van de verdediging Dennis Van Overstraeten en Bruno Soenen op het assisenproces rond de zogenaamde kotmoord in Kortrijk. Hoewel beschuldigde Mohammad Musawi (24) maar liefst 4,5 jaar alle betrokkenheid ontkende, bekende hij de laatste dag plots de dubbelde moord op Youlia (19) en Nessar (18). Zijn bekentenis joeg een schokgolf door de zaal, die ook zijn advocaten niet onberoerd liet. “Hij heeft iedereen jarenlang voorgelogen, maar koos ervoor om het pad van de leugen te verlaten. Daar is moed voor nodig.”
  Gent
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Zo beleefden familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe (34) de finale: “Het bericht ‘Lampje in zicht’... Pure waanzin”
  PREMIUM

  Zo beleefden familie en vrienden van ultraloper Karel Sabbe (34) de finale: “Het bericht ‘Lampje in zicht’... Pure waan­zin”

  Uitgeput en verblind door het zweet in zijn ogen. En of ultraloper Karel Sabbe (34) een heroïsche prestatie geleverd heeft door als achttiende ooit de finish van de ultrazware Barkley Marathons te halen. Maar ook voor zijn vrienden en familie was het nagelbijten in de tennisclub in Waregem, waar ze zich verzameld hadden. Hoe wacht je op de uitslag van een wedstrijd waar amper over gecommuniceerd wordt? “Zodra de verwachte aankomsttijd verloopt, slaat de sfeer om. Waar is Karel?”, doet zus Ann-Sofie (37) het relaas van een nacht vol emotie.
  Gent