Enkele van de slachtoffers in deze zaak in de Gentse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele van de slachtoffers in deze zaak in de Gentse rechtbank. © DVEG

Getuigen van Jehova voor rechter wegens aanzetten tot discriminatie en haat: “Genegeerd worden door mensen die je lief hebt, dat is de ergste vorm van pesten”

GentHet opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova is dinsdag behandeld in de Gentse correctionele rechtbank. Zestien personen en Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, stelden zich burgerlijke partij. Zij spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie tegenover ex-leden. “Wij worden bestempeld als daders, terwijl wij het slachtoffer zijn.”

  1. Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”
    PREMIUM
    Gent/Mechelen

    Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”

    In Gent is het opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova opnieuw aangevat. Ex-leden spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie. Jenny Schippers (63) uit Mechelen is één van de slachtoffers die zal getuigen tijdens het proces. “Mijn familie raakte echt verscheurd”, zegt ze emotioneel.