Enkele van de slachtoffers in deze zaak in de Gentse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele van de slachtoffers in deze zaak in de Gentse rechtbank. © DVEG

Getuigen van Jehova voor rechter wegens aanzetten tot discriminatie en haat: “Genegeerd worden door mensen die je lief hebt, dat is de ergste vorm van pesten”

GentHet opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova is dinsdag behandeld in de Gentse correctionele rechtbank. Zestien personen en Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, stelden zich burgerlijke partij. Zij spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie tegenover ex-leden. “Wij worden bestempeld als daders, terwijl wij het slachtoffer zijn.”

 1. Populaire hamburgers (waar ook Bazart frontman gek van was) komen terug: pop-up krijgt permanente vestiging in Hoogpoort
  Gent

  Populaire hamburgers (waar ook Bazart frontman gek van was) komen terug: pop-up krijgt permanente vestiging in Hoogpoort

  De fans – en het zijn er niet weinig – staan te trappelen: de hamburgers van Tush komen terug. De pop-up in de Dampoortstraat werd vanaf de eerste week een hit. Veel klanten waren dan ook triest dat het avontuur na enkele maanden voorbij was. Maar eind dit jaar kunnen ze weer smullen van de ‘dirty burgers’ want Tush krijgt een permanente vestiging in de Hoogpoort.
 2. Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”
  PREMIUM
  Gent/Mechelen

  Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”

  In Gent is het opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova opnieuw aangevat. Ex-leden spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie. Jenny Schippers (63) uit Mechelen is één van de slachtoffers die zal getuigen tijdens het proces. “Mijn familie raakte echt verscheurd”, zegt ze emotioneel.