De uitgebreide terrassen werden druk gebruikt, en mogen hopelijk snel weer open
Volledig scherm
De uitgebreide terrassen werden druk gebruikt, en mogen hopelijk snel weer open © Wannes Nimmegeers

Gesloten horecazaken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbelasting: “Administratieve kronkel, maar uitstel is mogelijk”

GentEind december viel bij de Gentse horecazaken alsnog een factuur voor terrasbelasting in de bus, met de mededeling 7/24. De terrasbelasting die (minstens) tot maart 2021 is kwijtgescholden. Het blijkt een administratieve kronkel te zijn. “Iedereen kreeg een mail met uitleg dat die factuur niet klopt", legt schepen Rudy Coddens uit. “Maar voor de eerste twee maanden van 2020 moet wel degelijk betaald worden.” Slechte timing dan? “Die factuur moest boekhoudkundig gezien in 2020 worden ingeboekt.”

 1. UGent-rector Rik Van de Walle zo goed als zeker van tweede termijn: “Met het positieve van online lessen gaan we verder aan de slag”
  GENT

  UGent-rec­tor Rik Van de Walle zo goed als zeker van tweede termijn: “Met het positieve van online lessen gaan we verder aan de slag”

  Geen negen rondes meer, geen bitse strijd om enkele procentpunten van de stemmen: deze rectorverkiezingen zouden minder heisa moeten veroorzaken dan die van in 2017. Er zijn geen tegenkandidaten. Als het goed zit, blijft rector Rik Van de Walle dus in zijn stoel in de Sint-Pietersnieuwstraat zitten. Eerst het coronajaar overbruggen. En dan zijn er nieuwe plannen.
 1. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

 2. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten