Eddy Temmerman van het Ijscréme Huisje in Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
Eddy Temmerman van het Ijscréme Huisje in Sint-Amandsberg. © Jill Dhondt

Gepensioneerde Eddy (62) verkoopt zelfgemaakt, ambachtelijk ijs van thuis uit: “Ik zet met plezier mijn tuintje open”

GentEddy Temmerman (62) heeft lang voor de politie en de krant gewerkt, maar sinds zijn pensioen verkoopt hij zelfgemaakt ijs van thuis uit. Lekkerbekken kunnen op voorhand een bestelling plaatsen of gewoon ter plekke langsgaan en aanbellen. Eddy zet met plezier zijn tuintje open.

 1. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: De jenever en picon van Mathijs (21) en Nils (21) wordt thuis geleverd en gemaakt: “Hele nacht flessenhalzen in was gedoopt”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN: De jenever en picon van Mathijs (21) en Nils (21) wordt thuis geleverd en gemaakt: “Hele nacht flessenhal­zen in was gedoopt”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Mathijs Dewijn en Nils Boeckx (21) brachten met Foxed al drank en hapjes aan huis. Nu hebben ze ook hun eigen jenever en picon.
 2. Vzw Konekt meet stationsontwerpers een handicap aan. “En probeer het nu maar zelf...”
  PREMIUM
  Gent

  Vzw Konekt meet stations­ont­wer­pers een handicap aan. “En probeer het nu maar zelf...”

  Konekt vzw, een organisatie die pleit voor een inclusieve wereld, heeft acht ‘stationsontwerpers’ van de NMBS zélf laten voelen hoe het is om als andersvalide de trein te nemen in het Sint-Pietersstation. Quasi onmogelijk, zo bleek al snel. Want wie blind, slechtziend, doof of minder mobiel is, mist de helft van de informatie. “Stations en treinen toegankelijk maken is echt een prioriteit", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. “Tegen 2025 moeten 150 grote stations volledig aangepast zijn.”