Arne Braeckman (30) en Ona Rombaut (31) baten samen wijnbar ONA aan de Gentse Nederkouter uit. Hun hond draagt de toepasselijke naam ‘Vino’.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Braeckman (30) en Ona Rombaut (31) baten samen wijnbar ONA aan de Gentse Nederkouter uit. Hun hond draagt de toepasselijke naam ‘Vino’. © Liza François

Gentse wijnbar ONA brengt eigen rode wijn op de markt: “Achter de fles schuilt een bijzonder verhaal”

GentWijnbar ONA aan de Gentse Nederkouter heeft dit jaar haar vijfde verjaardag gevierd. Een feestje zat er niet in, maar zaakvoerders Arne Braeckman (30) en Ona Rombaut (31) komen met een waardig alternatief. Het koppel brengt een eigen rode wijn op de markt. “Het is een mooie afsluiter van een moeilijke periode", zegt Arne. 

 1. IN BEELD: de eerste sneeuwval in Gent
  Gent

  IN BEELD: de eerste sneeuwval in Gent

  Gent ziet er sinds deze ochtend een heel stuk witter uit. Wie vanmorgen opstond, zag dat het al stevig aan het sneeuwen was. Er bleef zelfs een laagje sneeuw liggen op de daken, op geparkeerde wagens en op grasperkjes. Niet genoeg om er veel sneeuwmannen mee te maken, maar wel voldoende om ervan te genieten vanachter het raam. Bij zo’n weer blijven de meeste Gentenaars het liefst van al binnen, al trotseerde een aantal van hen toch de koude en de vallende sneeuw. Zij konden al genieten van het prachtige stadslandschap, maar met de beelden die onze fotograaf nam kan u dat bij deze ook.
 1. Jorn Dangreau (51) uit ‘Strafrechters’ was 17 jaar rechter in Gent: “De Gentse rechtbank is veruit de progressiefste van het land”
  PREMIUM
  Gent/Torhout

  Jorn Dangreau (51) uit ‘Strafrech­ters’ was 17 jaar rechter in Gent: “De Gentse rechtbank is veruit de progres­sief­ste van het land”

  Sinds deze week is Jorn Dangreau te zien in ‘Strafrechters’ op Canvas, een televisieprogramma gepresenteerd door Gilles De Coster. Dangreau spreekt samen met zeven andere collega’s over het bestaan als rechter. Hoewel de 51-jarige West-Vlaming sinds drie jaar vrederechter is in Torhout, zat hij jarenlang zittingen voor in Gent. “Ik heb als rechter nooit in Gent gewoond. En dat zag ik als voordeel.”
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter