De Gentse Vooruit
Volledig scherm
De Gentse Vooruit © Wannes Nimmegeers

Gentse Vooruit laat naam niet los en dringt aan op overleg met partijleiding sp.a

Het Gentse kunstencentrum Vooruit wil zo snel mogelijk aan tafel zitten met de partijleiding van sp.a rond de nieuwe naam die de Vlaamse socialisten hebben gekozen. "De merknaam 'Vooruit' is voor ons belangrijk", zegt de Raad van Bestuur van het kunstencentrum. Die heeft de merknaam geregistreerd, net zoals de sp.a dat heeft gedaan. Die procedure loopt. 

12 reacties

 • steven serpieters

  1 jaar geleden
  Nogal een ”vooruit”gang voor de SPa, komen ze met een ”nieuwe” naam die ze hadden in 1881
 • Jan Roesems

  1 jaar geleden
  Nog een beetje tegenstribbelen zolang er kans is dat er verkiezingen komen. Is meegenomen als reclame voor De Vooruit maar ook voor de SPA.
 • Luc Van Bogaert

  1 jaar geleden
  De Vooruit in Gent is historisch steeds een socialistisch bolwerk geweest en ook de Vooruit was destijds een socialistische krant.
 • Francois De Coster

  1 jaar geleden
  Gewoon sp.a proces aandoen voor het stelen van de naam want dit is door wet verboden.
 • MICHAEL WOLF

  1 jaar geleden
  Dat monumentaal gebouw waar ze in huizen is er wel gezet door de socialistische cooperatieve Vooruit...
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Kunstencentrum Vooruit kwaad omdat de socialisten ‘hun’ naam stelen. Maar is dat wel terecht?
  PREMIUM

  Kunstencen­trum Vooruit kwaad omdat de socialis­ten ‘hun’ naam stelen. Maar is dat wel terecht?

  De Vooruit in Gent. Iedereen kent het gebouw, iedereen liep er al wel eens binnen voor een concert, een theatervoorstelling of gewoon een koffie. De jongere generatie legt niet eens meer de link met de socialistische beweging. Maar het was wel degelijk de Coöperatieve Vennootschap die, onder leiding van Edward Anseele, een ‘feestzaal voor de arbeider’ oprichtte. Karin Temmerman (sp.a) haalt herinneringen op. “Op de bovenverdieping was zelfs een sportzaal waar ik volleybal speelde.”
 2. Populaire hamburgers (waar ook Bazart frontman gek van was) komen terug: pop-up krijgt permanente vestiging in Hoogpoort
  Gent

  Populaire hamburgers (waar ook Bazart frontman gek van was) komen terug: pop-up krijgt permanente vestiging in Hoogpoort

  De fans – en het zijn er niet weinig – staan te trappelen: de hamburgers van Tush komen terug. De pop-up in de Dampoortstraat werd vanaf de eerste week een hit. Veel klanten waren dan ook triest dat het avontuur na enkele maanden voorbij was. Maar eind dit jaar kunnen ze weer smullen van de ‘dirty burgers’ want Tush krijgt een permanente vestiging in de Hoogpoort.