Theatermaker Arnaud Vandermeiren.
Volledig scherm
Theatermaker Arnaud Vandermeiren. © rv

Gentse theatermaker die zelf gepest werd, wil 60.000 jongeren laten praten over pesten

Arnaud Vandermeiren werkt momenteel aan een theaterstuk, een spel en een workshop over pesten. Daarmee wil de theatermaker en acteur die vroeger zelf gepest werd, meer dan zestigduizend scholieren leren praten over pesten. Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

  1. Stijn Morand: “Iedereen dacht dat VDK Gent de tickets voor de bekerfinale in het sportpaleis al mocht bestellen. Zo werkt het niet”
    Volleybal Liga A vrouwen

    Stijn Morand: “Iedereen dacht dat VDK Gent de tickets voor de bekerfina­le in het sportpa­leis al mocht bestellen. Zo werkt het niet”

    Meestal zijn de halve finales van de Belgische beker mooier en spannender dan de finale in het Antwerpse Sportpaleis zelf. In aanloop naar de eindfase is de wil om de bekerfinale te halen zo groot, dat het steeds spektakel oplevert. Daartegenover staan in het Sportpaleis de zenuwen van de vrouwen meestal te gespannen om echt mooi volleybal te brengen. Zondagavond was het in de Arena van Deurne eventjes anders.