Aan het Sterrebos is een officiële affiche te vinden die de kap aankondigt.
Volledig scherm
Aan het Sterrebos is een officiële affiche te vinden die de kap aankondigt. © Wannes Nimmegeers

Gentse Studentenraad wel te vinden voor kap Sterrebos: “Vijf jaar vertraging kunnen we ons niet permitteren”

GentDe Gentse Studentenraad schaart zich achter de bouw van 212 nieuwe studentenkamers langs de De Pintelaan. Hiervoor moet in totaal 4.000 vierkante meter bos verdwijnen. “Toch weegt voor ons de acute aard van de huisvestingsproblematiek door op de andere afwegingen”, klinkt het. 

 1. Dokters Jan Palfijn voeren actie tegen ziekenhuisdirectie nadat collega van onrechtmatige euthanasie wordt beschuldigd: “Wij voelen ons vogelvrij verklaard”
  PREMIUM
  Gent

  Dokters Jan Palfijn voeren actie tegen ziekenhuis­di­rec­tie nadat collega van onrechtma­ti­ge euthanasie wordt beschul­digd: “Wij voelen ons vogelvrij verklaard”

  Om hun wantrouwen tegenover de directie in de verf te zetten, hebben de artsen van het AZ Jan Palfijn maandag actie gevoerd. Reden is de schorsing van een collega vorige week. Een ‘individu’ had namelijk gemeld dat de arts euthanasie had toegepast zonder de regels te volgen. De directie verwittigde daarop het parket zonder eerst naar de betrokken arts te luisteren. De schorsing is intussen opgeheven, maar het vertrouwen binnen het ziekenhuis is ver zoek.
 2. Hoe gul is de Gentenaar? De Armste Week hoopt nog meer geld op te halen dan vorig jaar, met een massale take-away
  GENT

  Hoe gul is de Gentenaar? De Armste Week hoopt nog meer geld op te halen dan vorig jaar, met een massale take-away

  ‘La Grande Bouffe’, dat is het thema van De Armste Week, hét Gentse solidaire initiatief in de barre winterdagen. Tussen 13 en 17 december kan je een warme maaltijd bestellen, waarvan de opbrengst integraal naar het Gentse Solidariteitsfonds gaat. Dat voorziet het hele jaar door maaltijden voor Gentenaars die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.