De winnende leerlingen van GO! Tuinbouwschool in Melle, Atheneum Merelbeke, KTA MoBi en KTA gito Groenkouter.
Volledig scherm
PREMIUM
De winnende leerlingen van GO! Tuinbouwschool in Melle, Atheneum Merelbeke, KTA MoBi en KTA gito Groenkouter. © Wannes Nimmegeers

Gentse scholen rijven innovatieprijs binnen: “We hadden een werkend prototype, dat heeft het verschil gemaakt”

GENTVier Gentse scholen uit het GO!-onderwijs hebben de hoofdvogel afgeschoten in de Accent Innovatiecampus-prijs. Ze kregen van renovatiebedrijf Renotec de opdracht om een ventilatiesysteem voor een school uit te werken en kwamen met niet één, maar twee werkende modellen op de proppen. Dat leverde een mooie beker op. 

 1. ASSISEN: Wetsdokters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeannine moet onnoemelijk veel pijn hebben geleden door die hondenbeten”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN: Wetsdok­ters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeannine moet onnoeme­lijk veel pijn hebben geleden door die hondenbe­ten”

  “Toen ik mevrouw onderzocht, werd meteen duidelijk dat bepaalde verwondingen het werk waren van een hond. Andere letsels werden veroorzaakt door een stomp object en een langwerpig voorwerp. Ze moet onnoemelijk veel pijn geleden hebben.” Op de tweede dag van het assisenproces tegen Pierre Cornet (63) schetste de wetsdokter hoe zwaar Jeannine Welvaert (71) toegetakeld werd. De zitting moest ook even geschorst worden toen omstreeks 18 uur een opgeroepen getuige bij het binnengaan van het justitiepaleis neerzeeg. De inderhaast opgetrommelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.
 2. Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsgebouw waar hij zou getuigen op assisenproces: “Hij was zo fier op ons allemaal”
  PREMIUM
  Gent

  Opa Clément (68) overlijdt op drempel van gerechtsge­bouw waar hij zou getuigen op assisenpro­ces: “Hij was zo fier op ons allemaal”

  Het assisenproces tegen ex-militair Pierre Cornette is volop aan de gang. Maandagavond kwamen enkele getuigen aan het woord. Ook Clément Van Rentergem (68) werd uitgenodigd. De Gentse man had het slachtoffer Jeannine Welvaert onderdak gegeven toen ze was weggelopen van haar vriend. Maar vlak voor hij het gerechtsgebouw wilde binnengaan, kreeg Clément een hartstilstand. Zijn familie moest onverwacht afscheid nemen van hun knuffelbeer.
 1. Christine (47) zamelt na kankerdiagnose zelf borstprotheses in voor Ecuador: “Ik wil hen niet alleen de protheses, maar ook het zelfvertrouwen schenken”
  GENT/DENDERMONDE

  Christine (47) zamelt na kankerdia­gno­se zelf borstpro­the­ses in voor Ecuador: “Ik wil hen niet alleen de protheses, maar ook het zelfver­trou­wen schenken”

  Christine Van der heyden (47) kreeg in 2021 bijzonder slecht nieuws: in haar linkerborst waren kankercellen gevonden. Vandaag werkt ze hard aan haar herstel, maar zamelt ze ook borstprotheses in voor vrouwen die hetzelfde meemaken in Ecuador. “In Quito is één winkel waar ze protheses verkopen. Dan breng ik ze wel naar daar.”