De derdejaarsleerlingen Beeldende Kunst van het SKI aan de Ottogracht installeerden dit weerstation aan de inkom van hun school.
Volledig scherm
De derdejaarsleerlingen Beeldende Kunst van het SKI aan de Ottogracht installeerden dit weerstation aan de inkom van hun school. © Wannes Nimmegeers

Gentse scholen installeren weerstation voor wetenschapsproject UGent: “Impact van omgeving op weer meten”

In Gent hebben leerlingen van vier scholen een weerstation gebouwd in functie van het VLINDER-burgerwetenschapsproject van de Universiteit Gent. “De meetpunten in de regio zijn zeer divers gekozen om een goed beeld te krijgen van de impact van stad, water, groen ... op het weer”, zegt UGentonderzoeker Steven Caulwaerts.

0 reacties

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Aanschuiven voor gratis ‘Negenduust’-tattoo: “Het is mijn allereerste, maar ik ben dan ook 100% Gents”
  GENT

  Aanschui­ven voor gratis ‘Negenduust’-tat­too: “Het is mijn allereer­ste, maar ik ben dan ook 100% Gents”

  Wie één van de gratis ‘Negenduust’-tattoos wou die het gelijknamige kledingmerk aanbood in tattoo-studio Noir, moest zaterdag vroeg uit de veren. Al van kwart na zeven vormde zich een rij in Onderbergen, de eerste twintig gelukkigen kregen een exemplaartje gezet. “De rest krijgt een kortingsbon én wat merchandise”, belooft Thomas ‘Tomski’ Beyls van Negenduust.