Kurt Vanpeteghem
Volledig scherm
PREMIUM
Kurt Vanpeteghem © RV.

Gentse rocker overleden jaar nadat patser uit Muide hem in coma sloeg: “Hij is die laffe aanval nooit te boven gekomen”

GentDe Gentse rocker Kurt Vanpeteghem, gitarist van Mad Dog Loose, is op zondag 1 mei overleden op 56-jarige leeftijd. Volgens zijn familie en vrienden is zijn overlijden een rechtstreeks gevolg van de harde slagen die Kurt vorig jaar moest incasseren bij een geval van verkeersagressie in de Loodsenstraat in de Muide. Zij hebben klacht ingediend wegens doodslag. “De Kurt die wij kenden, is daar gestorven op straat.”

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”
  voetbal jupiler pro league

  Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”

  AA Gent heeft zich dankzij een penalty van Hugo Cuypers naar een zege tegen Westerlo geknokt. Bij een 1-1-stand verraste Matisse Samoise z'n rechtstreekse tegenstander De Cuyper waardoor de bal tegen diens hand en dus op de stip belandde. Matisse Samoise moest in de loop van de tweede helft het veld verlaten met een heupblessure, ook door diezelfde actie.