In de vuilniszakken trof de Gentse politie onder andere Twix, Haribo-snoepen en Snickers aan, maar ook tandpasta, shampoo en deo.
Volledig scherm
In de vuilniszakken trof de Gentse politie onder andere Twix, Haribo-snoepen en Snickers aan, maar ook tandpasta, shampoo en deo. © Facebook Gentse Flikken

Gentse politie vangt snoepdieven en schenkt buit aan goed doel

De Gentse politie heeft dinsdag bij een controle-actie in de wagen van twee Roemenen een lading snoep en verzorgingsproducten aangetroffen, en heeft besloten de buit naar een opvangtehuis in Gent te brengen. Daar zijn ze in de zevende hemel. “Nu we zelf geen snoep moeten kopen, kunnen we het schoolgeld van de kinderen betalen”, zegt Geert Danneels van Huize Triest.

12 reacties

 • Mike Van der Veen

  1 jaar geleden
  Mooi!
 • Erwin V.D.

  1 jaar geleden
  Zeer goed reactie van politie en parket, om deze snoepgoederen vrij te geven voor schenking aan een goed doel. Anders zouden ze vervallen en vernietigd moeten worden. De eigenaar, als die gevonden wordt, moet zich dan maar burgerlijke partij zetten tegen de daders. Beter zo, dan laten rotten in een kelder hé!
 • Philippe Cuypers

  1 jaar geleden
  En dit terwijl de staat de suikerhoudende dranken extra belast worden Omdat België gebukt gaat door obesitas. Gaan staatsambtenaren suikerhoudende goederen uitdelen aan kinderen. Ze zouden beter fruit in de plaats gegeven hebben. Zo geven ze nog het goede voorbeeld.
 • Dirk Blykers

  1 jaar geleden
  Mooie geste maar die snoepjes hun vervaldatum zal wel morgen niet zijn maar pas binnen enkele weken. Een beetje speurwerk en je weet zo waar dit gestolen is.
 • Dirk Thyssen

  1 jaar geleden
  En de gedupeerde eigenaars ? En die Roemeense gangsters die lopen al terug vrij voordat de politie hun proces verbaal uitgetikt hebben . In wist echt niet dat spullen buitgemaakt door een arrestatie konden uitgedeeld worden .
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen