Geweld tegen de politie mag nooit worden getolereerd, vindt Yüksel.
Volledig scherm
Geweld tegen de politie mag nooit worden getolereerd, vindt Yüksel. © Wannes Nimmegeers

Gentse politie kampt met steeds meer agressie tegen hen: Liefst 39 gevallen in 2019

De voorbije twee jaar werden in Gent liefst 68 keer agenten in functie geconfronteerd met agressie tegen hen. Dat blijkt uit cijfers die Veli Yüksel (Open Vld) heeft opgevraagd. “Geen énkele agent mag worden aangevallen tijdens het uitoefenen van zijn of haar functie”, zegt Yüksel.

 1. Andreas Hanche-Olsen moet het tegen Kortrijk zonder maatje Ngadeu stellen: “Sterkste speler die ik ooit ontmoette”
  VOETBAL 1A

  Andreas Han­che-Ol­sen moet het tegen Kortrijk zonder maatje Ngadeu stellen: “Sterkste speler die ik ooit ontmoette”

  Kameroen gaat nog niet naar huis. Het gastland van de Africa Cup won donderdagavond met 4-1 van Ethiopië en wil graag zo ver mogelijk doorstoten. Bij AA Gent zien ze het met lede ogen aan: hoe langer Kameroen in het toernooi blijft, hoe langer ze het moeten rooien zonder sterkhouder Mike Ngadeu. Dat beseft ook diens collega-verdediger Andreas Hanche-Olsen.
 2. Relschopper uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terrasstoel naar de politie”
  Gent

  Relschop­per uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terras­stoel naar de politie”

  Het Brusselse parket heeft donderdagnamiddag een gevangenisstraf van tien maanden gevorderd tegen een man die betrokken was bij de rellen die de eerste mars tegen de coronapas, op 21 november, ontsierden. De twintiger uit Gent gooide tijdens die rellen een metalen terrasstoel naar de politie. “Ik was gefrustreerd door het politieoptreden maar ik besef dat dit niet kan, en dat dit niets bijdraagt aan het protest”, zei de man in de rechtbank.