Kunstenaar Mo Shabini tekent op de grond voor het Gentse gerechtsgebouw.
Volledig scherm
Kunstenaar Mo Shabini tekent op de grond voor het Gentse gerechtsgebouw. © Wannes Nimmegeers

Gentse politie deelt 2 GAS-boetes uit tijdens protestactie rond dood George Floyd

Mohamed Shabini, een Gentenaar met Soedanese roots, maakte woensdagmiddag op de grond voor het gerechtsgebouw een kunstwerk met krijt. Shabini en VOEM, dat de actie op poten zette, wilden met zijn werk de aandacht vestigen op de dood van George Floyd. Beide kregen voor de onaangenkondigde protestactie een gasboete van 250 euro. “De organisatie wist dat dit zou gebeuren”, laat het kabinet van burgemeester Mathias De Clercq weten.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Afscheid van Danny Huwé (44) die omkwam bij brand in ziekenhuis: “Hij was de stoerste teddybeer, we gaan je missen”
  PREMIUM
  Gent

  Afscheid van Danny Huwé (44) die omkwam bij brand in ziekenhuis: “Hij was de stoerste teddybeer, we gaan je missen”

  Vrienden en familie hebben zaterdagochtend afscheid genomen van Danny Huwé (44). De organisator van vele legendarische feestjes kwam op 18 september om het leven in een brand in het AZ Maria Middelares in Gent. Het onverwachtse verlies laat bij velen een diepe indruk na. Maar een droef afscheid, dat wilde Danny niet. Hij kreeg dan ook een allerlaatste staande ovatie bij zijn afscheid.