Onder meer in de Bevrijdingslaan liggen de Turkse buurtwinkels allemaal dicht bij elkaar, waardoor rijen met 1,5 meter tussen moeilijk worden.
Volledig scherm
Onder meer in de Bevrijdingslaan liggen de Turkse buurtwinkels allemaal dicht bij elkaar, waardoor rijen met 1,5 meter tussen moeilijk worden. © Wannes Nimmegeers

Gentse moslims vragen stad om bijstand voor ramadan in lockdown: “Stewards aan de buurtwinkels nodig”

Op 24 april start de ramadan, de vastenperiode bij de moslimgemeenschap. Dat is een heel sociaal gebeuren en net dat is in deze lockdownperiode verboden. De Vereniging van Gentse Moskeeën (VGM) heeft de stad om bijstand gevraagd om ervoor te zorgen dat de social distancing aan de buurtwinkels bewaard kan worden. Verder organiseren ze afhaalmaaltijden in de 21 moskeeën, al dan niet via catering.

 1. REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Ike (24) lanceert na zijn depressie het eerste 'relaxdrankje': “Getest op mijn mama”
  PREMIUM
  GENT

  REEKS: KLAAR OM DE WERELD TE VEROVEREN. Ike (24) lanceert na zijn depressie het eerste 'relaxdrank­je': “Getest op mijn mama”

  Je bent jong, je wil wat. En je doet het ook. Studeren en ondernemen tegelijk, da’s geen evidentie, maar elk jaar staan er jonge Gentse studenten klaar om de wereld te veroveren met hun bedrijfje. Wij brengen vijf ‘Gentrepreneurs’ in beeld. Vandaag: Ike Byosiere (24) overwon een depressie en brengt nu relaxdrankje Ezz op de markt. “Het cannabisextract hebben we vervangen door hennep.”
 2. Pandemisten voeren actie met vinger in de lucht in gemeenteraad, maar worden buitengegooid
  Gent

  Pandemis­ten voeren actie met vinger in de lucht in gemeente­raad, maar worden buitenge­gooid

  Opnieuw hebben de Pandemisten actie gevoerd. Met een 80-tal trokken ze, gewapend met pamfletten, van het Pand in de Lange Steenstraat naar het Stadhuis. Daar zouden ze - zo kondigden ze aan - het woord ‘eisen’. Een 40-tal van hen nam gedisciplineerd, stil en met mondmasker, plaats in de publiekbanken en stak daar dan - zoals op school - de vinger op. Dat stoorde de raadsleden danig, en na enige (stevig) aandringen vertrok de groep.