De moskee in de Fererlaan.
Volledig scherm
De moskee in de Fererlaan. © JVK

Gentse moskeeën openen de deuren voor mocht er extra ruimte nodig zijn voor coronapatiënten

De Vereniging van Gentse Moskeeën (VGM) steekt de hand uit naar de Gentse ziekenhuizen. “De Gentse moskeeën stellen hun ruimten open om, indien dit nodig is, ingezet te worden bij de bestrijding van het virus”, klinkt het. Ook worden de vrijwilligers van de moskeeën gemobiliseerd om de ziekenhuizen te ondersteunen waar nodig.

 1. Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen bouwt thuisverpleging af door stijgende coronacijfers: “Alleen nog noodzakelijke zorg”
  Oost-Vlaanderen

  Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen bouwt thuisver­ple­ging af door stijgende coronacij­fers: “Alleen nog noodzake­lij­ke zorg”

  Het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen moet de thuisverpleging in de hele provincie afbouwen door de stijgende coronacijfers. Alleen de strikt noodzakelijke zorgvragen zullen nog beantwoord worden. “De enorme druk op de zorg, het tekort aan verpleegkundigen en het grote aantal besmettingen en quarantaines dwingen ons tot deze beslissing”, zegt Peter Rasschaert , directeur Zorg van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.